Como No is…

Como No ben ik, Jessica  de Jaeger (1978); een analytisch ondernemer die al jaren als zzp-er voor grote en kleine (culturele) organisaties werkt.

Naast het leiding geven aan en organiseren van evenementen en projecten ligt mijn kracht in het helder krijgen van iemands ideeën.

Na mijn studie Sociale Geografie wilde ik ‘iets met film en Latijns-Amerika’ gaan doen; een Latijns-Amerikaans filmfestival; Como No? Het was er nog niet en ik ben, samen met mijn compagnon, in het diepe gesprongen. Ons heilige geloof dat ons plan levensvatbaar was, het feit dat een Latijns-Amerikaans filmfestival nog niet bestond in Nederland en het feit dat onze persoonlijke drijfveren verankerd waren in het plan heeft ervoor gezorgd dat het een grandioos succes is geworden.

Naast het initiëren en realiseren van het Latijns-Amerikaans filmfestival ben ik een moderne dansschool begonnen (Dansplaats Arnhem), en heb meegewerkt aan verschillende (veelal culturele) initiatieven van anderen (o.a. Movies that Matter, Stichting Jens van Daele, Spaanse filmweek, Docent Dansfestival, Utrechtse duurzaamheidsclub, Dichterstournee, Eco-festival).

Na beëindiging van mijn werkzaamheden voor het Latijns-Amerikaans filmfestival wist ik het zeker: ik wil niet zozeer zelf meer dingen opzetten, maar juist mensen begeleiden die op het punt staan dit te gaan doen of al doen. Mensen net dat extra stukje zelfvertrouwen meegeven, kennis van hun concurrentiewaarde vergroten of simpelweg begeleiden bij het concretiseren van hun idee: dat is waar ik mijn steentje aan bij wil dragen.

Werkervaring / opdrachtgevers

Meerdaagse trainingen & workshops

  • Basistraining en Train de Trainer bij Marinus Knoope – Creatiespiraal, de weg van wens naar werkelijkheid
  • Basistraining Natuurcoaching bij Nanette Kant (www.innersteps.nl)
  • Cursus Festivalmanagement door Paul Gudgin (voormalig directeur Fringe festival)
  • Productontwikkeling cultuureducatie Idee tot Product bij Edu-art
  • Productieleiding bij Cultureel Centrum Parnassos (Utrecht)
  • Het schrijven van een ondernemersplan aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Opleidingen

  • Opleiding tot Master Coach bij Europees Instituut (post-HBO)
  • Ondernemerskunde IMK Management Opleidingen (HBO+)
  • MSc: Sociale Geografie van Internationalisering & Ontwikkeling Universiteit Utrecht

 Zie ook mijn linkedin pagina voor meer achtergrond informatie of mail me voor een volledig CV.