Werkwijze

Ik combineer in mijn gesprekken mijn (mensen)kennis, intuïtie en levenservaring met reguliere coachingsinstrumenten en praktische tools.

Naast het aanzetten tot zelfonderzoek begeleid ik door middel van concrete en praktische ondersteuning.
Zowel de gevoels,- als de rationele kant van het proces komen aan bod om tot een helder, weloverwogen en goed voelend stappenplan te komen.

Een aantal van de middelen die ik inzet:

 • De Creatiespiraal – Marinus Knoope
  Het gedachtegoed van Marinus Knoope beschrijft de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid.  Deze methode is uitermate geschikt om concreet en stapsgewijs het proces van idee tot product te doorlopen.
 • (Creatieve) Visualisaties
  Om een wens helder te krijgen maak ik gebruik van verschillende manieren om deze te visualiseren. De manieren varieren van tekenen, uitbeelden, stillevens maken in het bos, schrijven, luisteroefeningen, etc.
 • Systemisch werk
  Iedereen maakt deel uit van een systeem; je werk, je gezin, je familie, etc. Zowel met individuen als groepen onderzoek ik (ook) het systeem waar iemand deel van uit maakt en van invloed kan zijn op de vraagstelling.
 • Geweldloze Communicatie (GC) – Marshall Rosenberg -
  Deze vorm van communicatie biedt concrete ondersteuning bij effectief communiceren en bewustzijnsontwikkeling. Met geweldloze communicatie communiceer je in harmonie met jezelf en je omgeving.
 • Zelfonderzoek / Individuele reflectie
  Aan de hand van zelfonderzoek brengen we in kaart waar belemmeringen en obstakels vandaan kunnen komen en hoe deze gehanteerd kunnen worden.
 • Coachingsomgeving
  Ik spreek met mijn cliënt af op een neutrale rustige plek, dit kan binnen zijn, maar ook in het bos bijvoorbeeld, vanuit waar we een traject open en zonder belemmeringen kunnen aangaan.
 • Bezinningsdag*
  Een dag bewust de stilte opzoeken om tot bezinning te komen. Zonder de ruis van alledag echt luisteren naar wat aandacht vraagt en wat belangrijk is. Ik geef opdrachten mee en de client gaat geheel zelfstandig aan de slag met die opdrachten die hem/haar aanspreken, inspireren of uitdagen. De dag wordt afgesloten met een individueel coachgesprek.
  * de bezinningsdag is een gezamenlijk initiatief van Como No en Wildschut Coaching.
 • Creatiespiraal – De film
  Momenteel ben ik bezig een documentaire te ontwikkelen die een introductie van de creatiespiraal geeft en in te zetten is door trainers, coaches en bedrijven. Deze film wordt een van de tools die ik inzet. 

Interesse en dan?

Bel of mail me om de vraagstelling of wens helder te krijgen. Een eerste intake is gratis en kan per telefoon of face to face. Vervolgens stuur ik een offerte voor een traject inclusief beschrijving van de aanpak en het aantal sessies.

Hoeveel sessies een traject omvat is maatwerk en verschilt per geval. Tussentijds kunnen huiswerkoefeningen worden meegegeven.